Varmista putkiesi kunto

Oletko miettinyt, mitä talosi putkille kuuluu? Jokaisessa talossa tulee vastaan aika, jolloin putkia kannattaa alkaa vaihtamaan. Kaikille ei ole täysin selvää, mitä pitäisi ottaa huomioon putkien osalta omassa talossa ja silloin voidaan helposti joutua tilanteeseen, että putket pääsevät kriittisen huonoon kuntoon. Pahimmassa tapauksessa tästä voi seurata vesi vahinko ja se maksaa sekä on inhottavaa asukkaille. Sen takia kannattaa miettiä, milloin olisi syytä tehdä ja varmistaa oman talon putkien kunto.
Jos et ole aivan varma ajankohdasta kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Putkifirmat teettävät asiakkailleen ilmaisia arvioita talon putkien kunnosta ja saat myös helposti tarjouksen niiden uusimistarpeesta. Monesti voisi ajatella, että kyllähän sitä itsekin putkia voi asentaa ja vaihtaa mutta yleensä näissä töissä ammattilaisen käytöllä varmistetaan myös vakuutuksen saaminen putkien rikkoutuessa.
Image
Image

Kun olet saanut tarjouksen oman talosi putkien remontoinnista kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, mitä tarjouksen antaja aikoo tehdä. Putkia voidaan asentaa joko alkuperäisiin paikkoihin ja jos ne ovat rakenteiden sisällä on tämä yleensä huomattavasti kalliimpaa. Silloin kannattaa keskustella putkifirman kanssa ja kysyä vaihtoehtoisesti hintaa putkien pinta-asennukselle. Tämä voi säästää sinulta ison kustannuksen. Luota kuitenkin ammattilaiseen jos he ovat sitä mieltä, että tarjouksen tapa on parhain ja laadukkain.

Jos edessä on mittava putkien uusiminen kannattaa samalla mietti esimerkiksi koko lämmitysjärjestelmän uusimista. Vanhoissa taloissa on usein vanhan tehottomat järjestelmät ja kun ne uusii samalla on hinta luultavasti halvempi ja siitä loppujen lopuksi saatava hyöty suurempi. Nykyaikainen lämmitysjärjestelmä lisää myös asuntosi arvoa ja se on varmasti helpompi myydä eteenpäin, jos sen haluat joskus tehdä. Kukaan ei halua ostaa taloa, johon tämä järjestelmä täytyy heti uusia.