Palovaroittimet kuntoon

Palovaroitin on halpa henki- ja kotivakuutus. Tässä artikkelissa tarjoamme kattavan tietopaketin palovaroittimien hankkimisesta, sijoittamisesta, testaamisesta ja muista palovaroittimien käyttöön liittyvistä asioista.

Image

Varoitin on pakollinen

Palovaroitin on pakollinen kaikissa asunnoissa, majoitustiloissa ja hoitolaitoksissa. Sellainen tulee myös löytyä kaikista tiloista, joissa nukutaan: vapaa-ajan asunnoista, mökeistä, aitoissa ja niin edelleen. Myös hytilliset veneet ja matkailuautot ja -vaunut on hyvä varustaa paovaroittimilla.

Testaus on kaiken a ja o

Palovaroittimien testaaminen on yksi kodin tärkeimpiä toimenpiteitä. Testaamisen lisäksi paristot tulee vaihtaa säännöllisesti, jotta vahinkoa ei tapahdu vain loppuneen pariston takia Vuosittainen palovaroitinpäivä 1.12. muistuttaa testaamaan ja vaihtamaan palovaroittimen paristot.

Image
Image

Uusi varoittimet säännöllisesti

Palovaroittimen elinikä on viidestä kymmeneen vuotta. Turvallisuuteen liittyvien palovaroittimien kanssa ei kannata säästellä tai miettiä liiaksi sitä, kestäisikö vanha varoitin vielä pari vuotta. Rikkoutuneet varoittimet kannattaa myös heti uusia Laadukkaita palovaroittimia voi löytää esimerkiksi veikon kone verkkokaupasta, jossa on myös nopea kotiinkuljetus.

Sijoita palovaroitin oikein

Varoittimet kuuluu asentaa kaikkiin makuuhuoneisiin, poistumisreiteille, esimerkiksi eteiseen ja portaikkoihin ja muihin korkeisiin tiloihin. Koska savu nousee ylöspäin, tulee palovaroitin sijoittaa mahdollisimman korkealle, noin puolen metrin päähän seinästä. Isommissa asunnoissa varoittimet kanattaa kytkeä toisiinsa, jolloin yhdessä huoneessa hälyttävä varoitin laukaisee hälytyksen myös muissa varoittimisa. Keittiöön, seinälle tai pesutiloihin varoitinta ei kannata asentaa, sillä niissä varoitin ei toimi parhaissa olosuhteissa.

60m2 = 1 varoitin

Hyvä muistisääntö on, että jokaista alkavaa 60m2 kohti on oltava yksi varoitin. Jokaisessa kerroksessa on myös oltava vähintään yksi palovaroitin.

Kun palovaroitin hälyttää, aikaa toimimiselle vain on 2-3 minuuttia.

Image