Joululahjaksi ammattitaitoa

Joululahjoista puhuminen keskellä syksyä voi tuntua kummalliselta: kuka nyt tässä vaiheessa vuotta vielä miettisi joulua ja joululahjoja? Joululahjojen suunnittelu hyvissä ajoin on kuitenkin kannattavaa ja palkitsee: huolella suunnitellut joululahjat osuvat yleensä maaliin ja lahjojen saajat ilahtuvat siitä, miten hyvin heidät tunnet. Siksi tuntosarvet on hyvä pitää tarkkoina ympäri vuoden ja kirjata ylös esimerkiksi kännykän muistin läheisten toiveita ja haaveita. Tässä artikkelissa jaan vinkkejä siihen, miten voit antaa lahjaksi ammattitaitoasi ja osaamistasi.
Image

Lahjaksi listat

Jokainen omakotitaloasuja tuntee ikuisen remontoinnin tuskan ja keskeneräisten projektien paineet. Siksi näiden paineiden helpottaminen on loistava tapa ilahduttaa toista jouluna. Usein lattialistat jäävät nurkkiin lojumaan jopa vuosiksi remontin jälkeen: lattialistattomuus ei sinänsä vaikeuta elämää kodissa mutta muistuttaa keskeneräisestä projektista joka päivä. Siksi lattialistojen asennusapu on erinomainen lahjaidea. Työläin vaihe on mukava ulkoistaa osaavalle läheiselle, ja lahjan saajalle jää tehtäväksi vain ostaa listat.

IT-tukea tarvitsevalle

Tietokoneet ovat asia, joiden kanssa monella menee sormi suuhun. Etenkin suvun iäkkäimmillä tietotekniset taidot eivät ole tulleet äidinmaidon mukana ja uusi kannettava tietokone ja sen käyttöönotto voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Siksi yksi hyvä joululahja voikin olla esimerkiksi vuoden henkilökohtainen it-tuki. Vuoden aikana lahjan saaja oppii myös itse taitavammaksi tekniikan kanssa, eikä seuraavana vuonna Facebookin virheilmoitus enää aiheutakaan stressiä ja kurtistuneita kulmia.

Image
Image

Lastenhoitoapua tarvitaan aina

Lapsiperheet ottavat lastenhoitoavun kiitollisena vastaan. Tarjoa vanhemmille päivä oma aikaa ja vie lapset viettämään mukavaa päivää kanssasi esimerkiksi uimahalliin, museoon tai ulkoilemaan. Vanhemmille voi sujauttaa mukaan vielä hotellilahjakortin, jolloin lahjan arvo nousee ja se otetaan ilolla vastaan.